Wednesday, December 3, 2014

Roti jala

Assalamualaikum! 

Selamat malam u olls.. Jangan tidur lwat-lwat okay. Untk awak yang dkat Terengganu,i mean Irfan,keje elok-elok naaa. hihi. So tdi,tengah chat dgn irfan and dia ckap sruh blajar masak. No way! Ayu xready lgi. Rse mcm nk cekik je dia,haha. Tak slah pun sbenarnye dia sruh tpi ad rsa nk mrah jgaklah kt dia. Nanti ayu form 5 ayu blajarlah msak ble dh hbis exam tu. Bnyak lgi masa,haha. 

Sdang ayu brfikir nak pergi tolong ke tak ma kt dpur tngahri tdi,ayu pelik mcm mna orang bt roti jala. Hairan lah kan sbb jdi mcm net tu. Tnyelah irfan,ske mkan tak. Klau ayu tak tnye pun takpe sbb grenti dia suka. Dia kuat makan. huhh. Ayu pun pergi dpur and tnye ma. "ma,gano nk buat roti jalo" haha. Korang fham tak? then ma ckap nk bt kne ad acuan. Ayu trus bkak youtube and type roti jala tnpa acuan. Then tngoklah.lalala. Dia gune bottle je. Bru ayu thu bnde ni mudah.hahah. ayu ayu.

Ayu tnjuk kt ma and ma ckap la,gune botol ke. La,ma bru thu jgak ke. haha. Pastu ckap kt ma nk blajar buat. Ma ckap,ala xpyah bli je. Snang je dia,haha. Ayu ckap knelah blajar(fkir tringn nk bt kt irfan)...hehehe. Sape-sape yang pnah buat roti jala? Share lah cara yang korang buat okey? 

Do follow my insta
edayunurdin_

xoxo

4 comments:

Azrin Rahim said...

selmt belajar masak yer..
inshaAllah sng jer tu

edayu nurdin said...

hahaha. trima ksih yer saudara. :)

Along79 said...

Roti jala, ermmm sedap tu... rasanya tak susah sgt nak buat kuih jala...

edayu nurdin said...

Ha ah kan. Hehe. Mmg xsush. Bhan dia pun snang nk dpt je.