Friday, September 2, 2016

ME as a STPM Student

ASSALAMUALAIKUM BLOGGERS 

SINCE 2015 I MAKE A LAST POST, I AM TOO BUSY FOR MY STPM AND NEXT 2 WEEK I WILL SIT FOR TRIAL STPM, ARGH. 
Semiggu yang lepas ke bila tak ingat -.-", baru je habis exam untuk pra trial stpm. Untuk trial pulak cikgu cakap bulan 9 tapi tengah2 atau akhir bulan. Baru ku tahu yang form 6 bukan senang! Sangatlah banyak effort kena buat. Contoh macam SEJARAH kan,kena banyak menghafal semua tu, dahlah dah tua bangka ni nak menghafal macam form5 tu kan. Ayu cakap ni as a form 6 and tak tahulah hidup and cara belajar kat universiti macam mana. Entah-entah macam ni jugak. Anyone yang boleh share cerita? akak akak tu ;) hehe.
Disebabkan result tak molek masa spm dengan angan yang tinggi sebab rasa selesa dapat masuk mrsm semua tu,hancur berkecai.Haa,tak dapat tawaran mana-mana so masuk form 6. Tapi ayu dapat matrik untuk second intake but ayu taknak dah science stream.urgh,ngiluu doo.hahaha
Okay,dahlah tu ayu nak mengimbau kenangan lama yang sangat pedih itu.Ayu dah build semangat and azam yang baru.Ramai yang selalu bagi semangat kat ayu,especially irfan. For those yang sit for SPM this year,do your best yaa sygg! Cara belajar tak sama masa kita form3 semua tu.

LAMA sangat kut ayu tak update blog. tak sempat :'( Lepas form 6 thun depan baru lah betul2 freeee. Bila dah datang blog ni,do follow okay?


xoxo 


Sunday, March 22, 2015

masuk maktab

Assalamualaikum!

ayu nak masuk maktab dah. Mungkin lepas ni susah dah nak update blog. btw,truskan mnyokong ayu untuk terus berblogging. Hehe. oklah,to irfan: take care dear. 

love♡ xoxo

Sunday, March 15, 2015

Impian ke Paris

Assalamualaikum. 

Selamat pagi. Alhamdulillah,allah bagi kita hidup lagi kat muka bumi ni.

Pagi pagi lagi dah mengelamun.haha. Nak pergi Paris. Impian tu,seriously. Nk pergi dengan my husband.hihohiho. Ok. To irfan: ni lah impian sye nk pergi dgn awk. :D Betapa nak tahunya tiket nk pergi Paris,ayu tnya kawan kawan and diorang jawab "taktahu". Frust sangat. Ble balik dri maktab,ayu mencari kat flight MAS.hahaha. Ayu buat date ikut suka hati ayu and tengok. 2 ribu something. Tak boleh nak tunjuk gambar because of my line slow sgt. Ayu ingatkan smpai 5 ribu. Boleh jadi jugak kan. Ble ayu fikir balik,memang lah 2 ribu,tapi pergi dan balik,kalau 2 orang memang kena sediakan 10 ribu. Nak bawak parents ayu pergi mekkah lagi.haha. Minta dipermudahkan.

Ada lah minah sorang ni,ayu cerita lah hajat ayu ni and dia cakap knape tam pergi mekkah trus. Ha ah kan,ayu pun terfikir. Ayu ayu. Kang mati dlu sblum peg jejak kat tempat indah tu. Nantilah ayu fikirkan,berangan ni kadang kadang pembakar semangat. Sometimes,haha. Ok ok,homework banyak lagi tergendala tu. Sambung buat homework.

Love ♡ xoxo